fortinac1
FortiNAC

Continue beveiliging voor IoT, bedrade en draadloze infrastructuren

fortinac2
FortiNAC

Integreert naadloos met meerdere fabrikanten van beveiligingsoplossingen

fortinac3
FortiNAC

Geef u op voor een FortiNAC workshops

Shadow

 

FortiNAC

De FortiNAC oplossing verschaft inzicht en biedt continue controle over apparaten en gebruikers, die aangesloten zijn op bedrade én draadloze infrastructuur van uw organisatie.

FortiNAC  maakt gebruik van continue monitoring van gebruikers en apparaten, zonder de noodzaak voor extra software. Dus geheel “agentless” en FortiNAC kan geautomatiseerd reageren bij overschrijding van beveiligingsregels.

Sterke groei van de verschillende groepen gebruikers en IoT apparaten, die niet of gedeeltelijk in eigen beheer zijn, vormen voor organisaties een beveiligingsrisico. Dat is niet vreemd: het aantal IoT apparaten groeit sterk en ze worden ontworpen met het oog op functionaliteit, niet op beveiliging.

Het plaatsen van steeds meer IoT apparaten binnen uw organisatie vraagt dus om beveiligingsmaatregelen, die flexibel en ad hoc ingezet kunnen worden en binnen enkele seconden effectief beschermen tegen beveiligingsrisico’s.

Details

FortiNAC van Fortinet beveiligt organisaties continu en geautomatiseerd, vanaf het moment dat een apparaat of gebruiker toegang wenst te krijgen tot de draadloze of bedrade infrastructuur van uw organisatie. De beveiliging blijft middels continue monitoring van kracht, ook nadat de toegang tot uw infrastructuur is verkregen. Bij overschrijding van de beveiligingsregels kan automatisch ingegrepen worden en kan de toegang tot uw infrastructuur gedeeltelijk of geheel geblokkeerd worden.

Om deze mate van de beveiliging te realiseren maakt FortiNAC gebruik van een aantal functionaliteiten:

 • Zichtbaarheid: zonder tussenkomst van extra software (agent) worden alle gebruikers en apparaten binnen je bedrade en draadloze infrastructuur ontdekt.
 • Controle: wie of wat mag connectie maken met specifieke delen van de infrastructuur.
 • Geautomatiseerd reageren: binnen enkele seconden wordt gereageerd op beveiligingsrisico’s, veroorzaakt door gebruikers of apparaten binnen je bedrade en draadloze infrastructuur

Continue beveiliging kunnen we met FortiNAC realiseren :

 • Zonder SPAN poort
 • Zonder in-line plaatsing 
 • Zonder noodzaak voor een sensor in elk netwerksegment
 • Zonder noodzaak voor 802.1x

FortiNAC werkt zonder beperkingen in een gerouteerde omgeving met meerdere netwerksegmenten en meerdere locaties.

Onderdeel van Security Fabric

FortiNAC van Fortinet beveiligt organisaties continue ook als onderdeel van Security Fabric.

Security Fabric is een raamwerk waar meerdere beveiligingsoplossingen samenwerken en aan elkaar informatie doorgeven over de aanwezige en gedetecteerde beveiligingslekken. FortiNAC integreert naadloos met meerdere fabrikanten van beveiligingsoplossingen. De bekendste zijn:

 • Fortinet
 • CheckPoint
 • PaloAlto
 • McAfee

FortiNAC integreert standaard met meer dan 2000 netwerkcomponenten. De lijst met standaard ondersteunde netwerkcomponenten wordt op regelmatige basis door Fortinet bijgewerkt.

Laat u informeren over de mogelijkheden en prijzen of vraag een demo aan.